Activitat extraescolar STEM

Activitat extraescolar STEM

L’Ajuntament de Barcelona, amb col·laboració amb l’Acadèmia de Ciències de Nova York, inicia un programa educatiu en horari extraescolar amb l’objectiu de despertar l’interès per la ciència en els més joves.

Aquest quadrimestre s’ofereix un taller de Ciències de la Vida a l’alumnat de 1r i 2n d’ESO del nostre centre. El curs consta de 10-12 sessions d’una hora i mitja. Són sessions pràctiques, plenes d’experiments i curiositats. Les sessions seran impartides per doctorands provinents de les universitats UPC, UPF, UAB i UB. Els doctorands impartiran les sessions, treballant en equips de dos i amb el suport d’una professora del centre.

Ciències de la vida

En les activitats es treballen diferents aspectes de ciències naturals, biologia, bioquímica, enzimologia, medicina i epidemiologia, estudiant l’ADN com a base de la vida, l’estructura i les funcions cel·lulars a més de les reaccions químiques que tenen lloc a l’interior dels éssers vius que permeten que els alumnes explorin i assoleixin coneixements i habilitats pràctiques.

 

Unitats del mòdul:

La naturalesa de la ciència

Pensa com un científic

Organització cel·lular, estructura, funcions i metabolisme ADN.

La base química de la vida

Enzims

Dissecció de cucs i cuixa de pollastre

El sistema immunològic

Tipus de sang

El pacient zero

Ètica científica

 

Inscripcions

Si esteu interessats a participar ompliu el següent reguard i lliureu-lo a la professora Carolina Martínez (Departament de Física i Química) o a qualsevol membre de la direcció abans del 30 de setembre de 2017. Les places són limitades a 20 alumnes. Si la demanda superés aquesta oferta es faria un procés de selecció entre tots els interessats.

 

formulari