1r de batxillerat – Projecte col·laboratiu amb ràdio Contrabanda FM

1r de batxillerat – Projecte col·laboratiu amb ràdio Contrabanda FM

Enguany l’alumnat de Comunicació Audiovisual del nostre centre ha iniciat un projecte de col·laboració amb la ràdio Contrabanda FM. Es tracta d’una ràdio lliure no comercial, assembleària i autogestionada, que emet a les ones de Barcelona des de gener de 1991.

El manteniment de la ràdio depèn de les quotes que paguen les sòcies i socis, sense rebre cap subvenció pública ni privada, ni incloure publicitat en la seva emissió. Les persones associades participen en la presa de decisions i treballen voluntàriament per tirar endavant aquest projecte. Actualment emet al 91.4 de la FM i a través d’internet a la seva pàgina web.

Amb aquest projecte es vol incentivar l’alumnat i vincular el centre amb el seu entorn social.
És un projecte que es treballa de forma interdisciplinària, és a dir, que es poden utilitzar diferents llengües i es poden tractar temes ben diversos. La col·laboració es durà a terme en dues trobades: la primera, que vam fer divendres passat, va consistir en una presa de contacte amb l’Ateneu enciclopèdic on es troba la ràdio i els espais de gravació dels programes. La segona trobada, que farem a l’abril, consistirà en la gravació d’un pòdcast que s’emetrà en directe des dels estudis de ràdio de Contrabanda FM. Cada grup parlarà d’un tema relacionat amb les problemàtiques socials que es troben els adolescents avui dia i que prèviament ja hauran treballat a classe.

Esperem que puguem gaudir d’aquest projecte col·laboratiu molts anys!

Fotos