Qui som

L’institut

1
2

L’any 1984, foren firmats i lliurats per Josep M. Coderch i Anna Bofill els plànols del conjunt arquitectònic que estaria composat per dues edificacions, una per a l’escola i una altra per a l’institut, separades per un pati. En aquell mateix any, l’escola del CEPEC “Elaia” adquiria el compromís d’integrar-se en el nou centre públic.
Un any després es començà a construir l’escola “Joan Miró”, i un parell d’anys més tard es començà a construir l’institut, que obrí les portes el 1989 amb el nom de “Parc de l’Escorxador”.

De cara als Jocs Olímpics de 1992 el conjunt arquitectònic es va completar amb el poliesportiu “Joan Miró”, situat a l’interior del solar, entre els patis de l’escola i de l’institut. Aquest projecte fou encarregat per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona a l’arquitecte Jordi Pla.
L’edifici que ocupa el nostre centre consta d’una planta soterrani, una planta baixa i quatre pisos. Part de la planta soterrani és ocupada per l’arxiu general del Departament d’Ensenyament.

Els primers alumnes de l’Institut procedien, en gran part, d’una extensió de l’Institut de Batxillerat “Joan Corominas”, que fins a mitjans de curs havien tingut classes a les dependències de l’Institut Municipal d’Educació que, en aquella època, estava instal·lat en un edifici de la Plaça Espanya, posteriorment enderrocat. Al mateix solar avui hi ha l’hotel “Plaza”