4t d’ESO – Visita al refugi 307 de la Guerra Civil

4t d’ESO – Visita al refugi 307 de la Guerra Civil

Amb l’alumnat de 4t d’ESO, vam tenir l’oportunitat de visitar el refugi 307 de la Guerra Civil Espanyola. Aquesta visita ens va permetre comprendre millor la magnitud i les repercussions del conflicte. Durant la visita, els guies ens van proporcionar una explicació detallada sobre el procés de construcció del refugi. Vam aprendre que va ser construït pels mateixos ciutadans de Barcelona, que es van organitzar per protegir-se dels bombardejos constants.

Els guies també ens van parlar sobre les persones que van utilitzar aquest refugi per protegir-se. Ens van explicar que durant els bombardejos sistemàtics efectuats pel bàndol franquista, els habitants de la ciutat es refugiaven en aquest lloc, vivint moments d’angoixa i tensió. Ens van descriure com era la vida dins del refugi durant aquests episodis de bombardejos, i com la comunitat intentava mantenir una certa normalitat dins de la situació extraordinàriament difícil que estaven vivint.

A més, vam conèixer detalls sobre l’organització interna del refugi, com es distribuïen els espais, i les estratègies que s’utilitzaven per intentar mantenir l’ordre i la calma en moments de perill. Aquesta visita va ser una experiència molt enriquidora, que ens va ajudar a empatitzar amb les persones que van viure aquella època i a valorar la importància de la memòria històrica.

Fotos