Recapte d’aliments, del dijous 1 al divendres 22 de desembre
https://sites.google.com/view/desembresolidari2016
RECAPTE D’ARRÒS, PASTA, LLEGUMS SECS, OLI I LLET
És el novè curs consecutiu (des del 2007-08) que a l’Institut organitzem un recapte d’aliments juntament amb la Fundació Banc dels Aliments. Aquesta entitat compta amb el recapte realitzat a escoles, instituts, centres cívics i entitats de lleure per omplir el seu gran rebost del carrer Tallers. No n’hi ha prou amb el Gran Recapte organitzat en mercats i supermercats el passat cap de setmana (25 i 26 de novembre de 2016).
El nostre recapte està liderat per alumnes de 1r d’ESO. Aquest recapte és una altra manera d’iniciar-los en el compromís participatiu dins de l’institut.
Lluitem contra la pobresa severa a casa nostra.
La primera sessió la dedicarem a sensibilitzar l’alumnat amb l’activitat: Esmorzem??
L’ activitat consisteix en repartir un suculent esmorzar a parts desiguals entre els alumnes de la classe, que prèviament han estat etiquetats amb tres colors diferents. L’escassetat d’aliments de la majoria, la desigual distribució de l’esmorzar i els greuges comparatius provocaran diferents reaccions que ajudaran a reflexionar sobre el nostre sistema econòmic. Un parell d’alumnes faran d’observadors.
Durant la segona sessió descobrirem, a partir d’uns vídeos curts i introductoris, quines famílies se’n beneficien del recapte del Banc dels Aliments. L’objectiu és reflexionar sobre les causes socials de la pobresa extrema, quines situacions porten a patir pobresa severa i els nostres prejudicis sobre aquestes persones.
Testimoni d’una família que recull aliments al DISA de Girona, Càritas
Testimoni d’una família que recull aliments a la Creu Roja
Spot publicitari d’Arrels (protagonitzat per Lluís Homar)
Augmenta la demanda d’ajuda social a l’Eixample
En aquesta sessió també es mostrarà, amb aquest vídeo, com es va iniciar la Fundació Banc dels Aliments i la funció que fa.
25 anys de la Fundació Banc dels Aliments
El rebost (Banc d’Aliments a Terrassa)
En la tercera sessió es dividirà la classe en petits grups (3-4 persones). Cada grup realitzarà rètols, cartells, pòsters i/o pancartes per convidar la resta de l’institut a contribuir en el recapte d’aliments.
L’alumnat de 1r d’ESO es fa càrrec de segellar, apilar i comptar les capses del recapte d’arròs, pasta, llegums secs, oli i llet. Al vestíbul de l’institut s’anirà mostrant el nombre de capses recollides.