Fem aprenentatge i servei (ApS) a 3r d’ESO

Fem aprenentatge i servei (ApS) a 3r d’ESO

L’objectiu de l’Aprenentatge Servei és acostar l’alumnat de 3r ESO B a la realitat de desigualtat social que pateixen moltes famílies per avançar en una societat més justa i solidària.

Davant la situació d’excepcionalitat a causa de la pandèmia el servei comunitari és semipresencial, no hi ha hagut visites ni experiències presencials a les entitats, però s’ha garantit que l’alumnat pugui conèixer el funcionament en xarxa a través del contacte amb diverses persones de diferents entitats.

Aprenentatge: Les activitats estan enfocades a la sensibilització, reflexió i participació de l’alumnat dins del centre, en l’àmbit familiar i de barri. Les activitats s’han realitzat en petits grups cooperatius. A través del site fet per a l’ocasió es faciliten diferents recursos de suport perquè l’alumnat pugui consultar pel seu compte a casa. El projecte ha comptat amb l’assessorament de dues xerrades sobre Malbaratament Alimentari i Pobresa a Catalunya de l’entitat Justícia i Pau.

Servei comunitari: l’alumnat de 3r ESO B han realitzat una sèrie de cartells per fer difusió de la 12a edició del Gran Recapte 2020 organitzada pel Banc dels Aliments. Els rètols s’han distribuït per tot el centre i pels seus barris, de manera que moltes persones coneguin la campanya i les necessitats dels veïns i puguin fer una aportació econòmica.