L’Institut s’uneix contra la violència de gènere el 25N

L’Institut s’uneix contra la violència de gènere el 25N

El 25 de novembre l’alumnat de l’Institut Ernest Lluch va realitzar diverses activitats en el marc el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. A les 13.30h tot l’alumnat es va concentrar al pati i va mostrar cartells amb les paraules STOP i PROU de color taronja i morat respectivament. Després van cantar plegats la cançó Mil voltes rebel del grup Kòdul. Finalment les representants de l’Assemblea Feminista de l’institut van llegir un manifest en favor de la lluita contra la violència cap a les dones.

Altrament conegut com a Orange Day, el 25 de novembre va ser decretat per l’Organització de Nacions Unides (ONU) amb l’objectiu de crear consciència i emprendre accions contra la violència cap a les nenes i les dones del món.

Durant els dies previs al 25-N al centre van tenir lloc altres activitats relacionades amb el tema. L’alumnat va decorar les parets, els esglaons, els passadissos i el vestíbul del centre amb cartells (de color taronja i morat) que portaven escrites paraules relacionades amb la lluita contra la violència envers les dones, com ara tolerància, igualtat, empatia, etc. Per la seva banda, l’estudiantat de primer i segon de batxillerat va organitzar debats sobre violència masclista amb l’alumnat de primer i segon d’ESO.

A les sessions de tutoria es va realitzar un mural anomenat «L’iceberg de les agressions» que representa els tipus de violències visibles i les més invisibles.

Àlbum del 25-N de 2021

portada_3